Ga naar de inhoud
Home » De langste dag

De langste dag

Nog even wachten en dan is het zover: de langste dag! Dit jaar vieren we de 42e editie van Festival Sunsation, traditiegetrouw in en rondom land art ‘Observatorium’ van Robert Morris, bij Lelystad. Houden we het droog? Zal de zon zich laten zien? Spannend, maar wat maakt het eigenlijk uit: met een prachtige line-up, een dansbaar avondprogramma en een toffe workshop lijkt Sunsation 42 bij voorbaat al geslaagd. Verwacht ontmoeting, ontroering en ontspanning, op het kruispunt van poëzie, muziek, natuur en kunst.

Programma

Vrijdag 21 juni

15.00: Terrein en camping open
15.30: Workshop Spoken Word Bascul x Spraakwaterval
20.00: Start Sunsation
20.05: Open Podium 1 i.s.m. Radio Lelystad
20.50: Fabiana Dammers
21.15: Open Podium 2
Bascul x Sunsation | de nacht in…
22.00 Robin Kampschoer & zoophis.
23.30 Karl Alexander

Zaterdag 22 juni

5.00 Comma_Dante 
05.15: Thom Ummels
05.20: Intro presentator Job Degenaar
05.25: Bas Visscher
05.35: Yasmin Geradts
05.45: Mart Schalken
06.00: Myrthe Nauta
06.20: Job Degenaar
06.40: Raoul & The Wisemen
07.10: Joris van Casteren
07.30: Siham Amghar
07.50: Diana Ozon
08.10: Eus
08.35: Raoul & The Wisemen
vanaf 09.00: Uitloop

Vrijdag + Zaterdag

Kunstinstallatie ‘Ode aan het zonlicht’ door lichtarchitect Luuk Meints

Ontbijtservice

Tijdens de 42e editie van Sunsation kun je bij de foodtruck van sociale horecaonderneming De Buurjongens / De Buurmeiden terecht voor heerlijke drankjes, koffie, maar ook een ontbijtpakket! Bestel nu alvast een riant ontbijtpakket voor slechts 7,50 euro, dat zaterdagochtend opgehaald kan worden bij de foodtruck van De Buurjongens / De Buurmeiden. Bovendien krijgen nieuwe Vrienden van Sunsation gratis een ontbijtpakket aangeboden. Bestel via onze website, afrekenen doe je op zaterdagochtend.

Overnachten tijdens Sunsation

De nacht zal kort zijn, maar er komt ongetwijfeld een moment dat je wat slaap wil gaan pakken. Kamperen is – net als het festival zelf – gratis. Neem je eigen tent, caravan of camper mee en overnacht van vrijdag op zaterdag op een unieke plaats: in het midden van de Flevopolder, aan de rand van landschapskunstwerk Robert Morris. Verwacht geen luxe, maar de basis is aanwezig: catering, toiletten, kampvuur en gezelligheid. Op onze website vind je de route naar Sunsation en de paar huisregels. Laat het terrein netjes achter en houd rekening met elkaar, daar komt het op neer.

Workshop Spraakwaterval x Bascul

Op de festivalwebsite vind je informatie over de unieke poëzieworkshop, die verzorgd wordt door Spraakwaterval uit Almere, in samenwerking met Bascul. Deelnemers van deze unieke workshop krijgen op vrijdagavond bovendien de kans om het podium te bestijgen. Of je al veel ervaring hebt, of nog helemaal geen: dit evenement is perfect voor mensen die graag willen schrijven en de magie tussen tekst en geluid willen ervaren. Schrijf je hier in!

Interview Job Degenaar en Thom Ummels

Maak kennis met presentator en dichter Job Degenaar en kom meer te weten over de 42e editie van Sunsation. Gisteren waren Job en festivalvoorzitter Thom Ummels te gast bij Omroep Flevoland. In de uitzending lezen beide dichters ook voor uit eigen werk.

Uniek festival

Festival Sunsation is een tweedaags festival, dat ieder jaar plaatsvindt rondom de langste dag. Nieuwe generaties Flevolanders worden actief betrokken bij de ontwikkeling van Sunsation, onder andere in de programmering, het bestuur van de organisatie en in de communicatie. Natuurorganisatie Het Flevo-landschap is beheerder van Observatorium. Land Art Flevoland brengt de land art-collectie in Flevoland onder de aandacht van een breed publiek. Stichting Zonnewende Flevoland organiseert het festival.

Festival Sunsation begint op vrijdag 21 juni om 20.00 uur en eindigt op zaterdag 22 juni om 10.00 uur. Sunsation blijft gratis toegankelijk. Ook overnachten op het festivalterrein, in een tent, caravan of camper, is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *