Ga naar de inhoud
Home » Huisregels

Huisregels

Niet: filmapparatuur, professionele fotoapparatuur (lees: fototoestellen met grote, verwisselbare lenzen), opname-apparatuur, wapens, drugs. 
Wel: mobieltjes met foto/videomogelijkheden, normale (digitale) fototoestellen zonder afneembare lenzen.

Alcohol

Wij schenken geen alcoholische dranken aan jongeren onder de 18. Het personeel kan om legitimatie vragen.

Cameratoezicht

Camera’s waken over jouw en onze veiligheid. Op diverse plaatsen op het Observatorium hangen camera’s. Een ieder die ons festival bezoekt stemt toe in het maken van opnames. Bij calamiteiten kunnen deze opnames als ondersteunend materiaal getoond worden aan overheidsinstanties.

Video & foto-opnames

Tijdens het festival worden video- & foto-opnames gemaakt ten behoeve van promotiedoeleinden. Een ieder die ons evenement bezoekt gaat hier mee akkoord.

Fotografie

Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Professionele apparatuur is niet toegestaan; toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera’s en opname-apparatuur. 

Drugs (en andere illegale middelen)

Het is volgens de Nederlandse wet verboden om illegale middelen als drugs bij je te hebben of te verhandelen.

Filmen

Filmen (met handycam e.d.) mag niet op het festivalterrein. Geluidsopnamen zijn ook verboden. Alleen huis- tuin- en keukenfototoestellen (toestellen zonder afneembare lenzenset) zijn toegestaan.

Handelen/flyeren/sampelen

Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren en te sampelen op het festivalterrein en de parkeerterreinen.

Kledingvoorschrift

Het dragen van kleding van een bepaalde voetbalclub of andere verenigingen is niet toegestaan, evenals kleding met aanstootgevende of racistische teksten.

Schade

De organisatie en/of haar medewerkers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel en/of materiële dan wel immateriële schade.

Legitimatieplicht

Tijdens het festival geldt legitimatieplicht, net zoals in de rest van Nederland.

Minimum adviesleeftijd

Er geldt een minimum adviesleeftijd van 16 jaar. Jongere bezoekers dienen te worden begeleid door een verantwoordelijke meerderjarige.

Open vuur en fakkels

Zelf open vuur maken is ten strengste verboden op het festivalterrein. Hieronder vallen ook fakkels. De organisatie voorziet in een gezellig kampvuur met vuurmeester. 

Tenslotte

In geval van twijfel of discussie heeft de festivalorganisatie of de verantwoordelijke in kwestie altijd gelijk.