Ga naar de inhoud
Home » Luuk Meints

Luuk Meints

Luuk Meints, afgestudeerd architect met specialisatie in lichtkunst, verhuisde van gezellig Leiden naar Provincie Flevoland. Gemeente Lelystad om precies te zijn.

Tijdens zijn studie Architectuur kwam Luuk Meints in aanraking met het medium licht en dan niet natuurlijk licht wat normaal een belangrijke rol in de architectuur speelt, maar kunstmatig licht. Belichting, verlichting en de eigenschappen van verschillende kleuren. Na zijn studie is hij hiermee doorgegaan en maakt hij samen met andere kunstenaars installaties die een focus hebben op licht, technologie en de manipulatie van het gebruik hiervan. Bij zijn eigen werken ligt de focus op de werking van licht, hoe de toeschouwer eigenlijk voor de gek gehouden wordt door zijn eigen waarneming. 

Zijn werk is divers en vind je onder andere in befaamde nachtclubs of hoogstaande festivals.

Foto: Niels van de Linde

Hij zocht een plek waar hij ideeën kan uitwisselen, inspiratie kan opdoen, gelijkgestemden kan ontmoeten en zijn werk kan testen. Hij vond Bascul via social media, kwam langs op onze Summer Sessies op het strand en ‘the rest is history’!

Tijdens de tweede editie van Bascul Festival heeft hij zijn werk Koki’o tentoongesteld. Het was zijn doel om een veld van bloemen uit licht te maken, waarbij het gevoel van een echt veld van bloemen voelbaar blijft. Een veld van unieke bloemen die samen met mensen in workshops zijn ontworpen.

Luuk houdt ervan zichzelf uit te dagen en te experimenteren met licht. Ook met manieren die hij nog niet kent. Zo heeft hij tijdens de Eindrave 2k23 een rij van lasers weten te maken die de booth wist uit te lichten zonder de show te stelen. Zijn artistieke inslag maakt dat het een extra toevoeging is aan het geheel van een festival of clubnacht. Het geeft bezoekers een beleving en soms zelfs iets om over na te denken. 

Tijdens Sunsation heeft hij de installatie ‘Ode aan het zonlicht’ bedacht. Dit werk zal tijdens de 42e editie van Sunsation te zien zijn!

socials: 
linkedin: https://www.linkedin.com/in/luuk-meints-95a9771b/
instagram: https://www.instagram.com/luukmeints/