Ga naar de inhoud
Home » Karl Alexander

Karl Alexander

Karl Alexander is onderdeel van Bascul X Sunsation | de nacht in

Karl Alexander herdefinieert de grenzen van elektronische muziek met zijn hybride live-optredens. Met een unieke mix van digitale precisie en spontane creativiteit zijn Karl’s basgedreven sets een voortdurend evoluerende reis. Gewapend met een indrukwekkende tas vol  apparatuur, waaronder een MBP met Traktor, Maschine en Ableton Live, XONE 96 en XONE DB4 mixers, twee Traktor Kontrol MK II controllers, een A&H K2, Maschine MK3 en Ableton Push 3, creëert Karl meeslepende en dynamische soundscapes die het publiek betoveren en opzwepen. 

Karl’s optredens onderscheiden zich door improvisaties in real-time, waarbij hij moeiteloos elementen van techno, house, electronica en trance tracks verweeft met dikke live synthesizers. Zijn passie voor innovatie komt in elke set naar voren, terwijl hij beats, melodieën en texturen ter plekke manipuleert, en zo een krachtige en emotionele verbinding met het publiek opbouwt.

Karl heeft talloze undergroundfeesten in Amsterdam gespeeld en is een bekende verschijning geworden in de levendige elektronische muziekscene van de stad. Hij heeft zijn eigen maandelijkse clubavond in Alkmaar en evenementen in Almere georganiseerd en heeft zichzelf als een sleutelfiguur in de lokale muziekgemeenschap gevestigd. Zijn talent heeft hem ook naar internationale podia gebracht, waar hij op festivals in Turkije en het Verenigd Koninkrijk heeft opgetreden, waaronder bekende evenementen als Psy-Boutique, Hoppa, LeukToch, Kimber Fest, Zeevonk, Beyond Festival en TOF.

De reputatie van Karl Alexander voor het leveren van opwindende en spontane optredens blijft groeien. Met een scherp oor voor de nieuwste trends en een onwrikbare toewijding om grenzen te verleggen, staat Karl aan de voorhoede van de hybride live-performance beweging, waarbij hij de volgende generatie elektronische muziekartiesten inspireert.

Bereid je voor om betoverd te worden terwijl Karl Alexander je meeneemt op een basgedreven sonisch avontuur, waar elke beat, break en drop met precisie, passie en spontane creativiteit is vormgegeven. Welkom in de toekomst van live elektronische muziek.