Ga naar de inhoud
Home » De nacht in met Bascul X Sunsation

De nacht in met Bascul X Sunsation

Sunsation is meer dan poëzie alleen. Het is een beleving, een reis door de kortste nacht naar de langste dag van het jaar. Vrijdagavond 21 juni voel, dans en luister je in Observatorium. Het podium is deze nacht van Robin Kampschoer & zoophis., Karl Alexander, tot aan de klanken van Comma_Dante tijdens zonsopkomst. Daarnaast is voor het eerst een lichtkunstwerk te zien, bedacht door Luuk Meints.

Bascul X Sunsation | de nacht in…

De nacht is tijdens Sunsation minstens zo bijzonder als de locatie waar het oudste festival van Lelystad weer zal neerstrijken; landschapskunstwerk Observatorium van Robert Morris, bij Lelystad. We gaan met de Lelystadse organisatie Bascul de nacht in. De nacht krijgt bovendien een nieuwe dimensie met de kunstinstallatie ‘Ode aan het zonlicht’ van lichtarchitect Luuk Meints. Een locatiespecifiek lichtspel, speciaal gemaakt voor Sunsation.

Vrijdag 21 juni
22.00 Robin Kampschoer & zoophis.
(live-techno en spoken word)
23.30 Karl Alexander
(live-techno)
Zaterdag 22 juni
5.00 Comma_Dante
(live soundscape)
Vrijdag + Zaterdag
Kunstinstallatie ‘Ode aan het zonlicht’ door lichtarchitect Luuk Meints

Gratis kamperen en catering

Niet alleen kun je Festival Sunsation gratis bezoeken, ook overnachten tijdens Sunsation is gratis. Neem je eigen tent, caravan of camper mee en overnacht dichtbij Observatorium. Tijdens de 42e editie van Sunsation kun je bij de foodtruck van sociale horecaonderneming De Buurjongens / De Buurmeiden terecht voor heerlijke drankjes, koffie en zelfs een ontbijtpakket! Bestel nu alvast een riant ontbijtpakket voor slechts 7,50 euro, dat zaterdagochtend opgehaald kan worden bij De Buurjongens / De Buurmeiden. Bovendien krijgen nieuwe Vrienden van Sunsation gratis een ontbijtpakket aangeboden.

Workshop Spraakwaterval X Bascul

Op de festivalwebsite vind je informatie over de unieke poëzieworkshop, die verzorgd wordt door Spraakwaterval uit Almere, in samenwerking met Bascul. Deelnemers van deze unieke workshop krijgen op vrijdagavond bovendien de kans om het podium te bestijgen. Of je al veel ervaring hebt, of nog helemaal geen: dit evenement is perfect voor mensen die graag willen schrijven en de magie tussen tekst en geluid willen ervaren. Meld je hier aan!

Open Podium

Ook deze editie is het weer mogelijk om deel te nemen aan het Open Podium, op vrijdagavond. Sunsation is de plek bij uitstek om je gedichten te delen met een nieuw en breed publiek. Tegelijkertijd doe je zo podiumervaring op! Aanmelden kan via een inschrijfformulier, die ook op de website is te vinden. Draag je Sunsation een warm hart toe? Word dan Vriend van het festival. Meld je hier aan voor het Open Podium.

Uniek festival

Festival Sunsation is een tweedaags festival, dat ieder jaar plaatsvindt rondom de langste dag. Nieuwe generaties Flevolanders worden actief betrokken bij de ontwikkeling van Sunsation, onder andere in de programmering, het bestuur van de organisatie en in de communicatie. Natuurorganisatie Het Flevo-landschap is beheerder van Observatorium. Land Art Flevoland brengt de land art-collectie in Flevoland onder de aandacht van een breed publiek. Stichting Zonnewende Flevoland organiseert het festival.

Festival Sunsation begint op vrijdag 21 juni om 20.00 uur en eindigt op zaterdag 22 juni om 10.00 uur. Sunsation blijft gratis toegankelijk. Ook overnachten op het festivalterrein, in een tent, caravan of camper, is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *