Ga naar de inhoud
Home » Voor het eerst naar Sunsation?

Voor het eerst naar Sunsation?

Is Sunsation voor jou een nieuw festival? Spannend! Met gekke tijden en een uiteenlopende programmering is Sunsation een ander festival dan je misschien gewend bent. Tegelijkertijd proberen we het meest laagdrempelige festival van Flevoland te zijn: een festival waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Om de drempel nog iets kleiner te maken, hebben we hier een paar vragen en antwoorden op een rijtje gezet.

Q: Waar wordt Sunsation gevierd?

A: Van oudsher in en rondom het landschapskunstwerk Observatorium, van de kunstenaar Robert Morris. Een prachtige locatie, even buiten Lelystad. Helaas met het openbaar vervoer slecht te bereiken. Op de fiets of met de auto kom je er wel. Bekijk hier de route.

Q: Waarom begint het zaterdagprogramma Sunsation zo vroeg?

A: We vieren samen de zomerzonnewende, de langste dag van het jaar, met poëzie, muziek en kunst. De eerste zonnestralen van de dag schijnen dan recht door een van de vizieren van het kunstwerk, wat een bijzondere ervaring is. En die zonsopkomst is vroeg! Maar totally worth it.

Q: Ik wil lekker zitten. Wat kan ik meenemen?

A: Pro-tip: neem een eigen klapstoel, campingstoel of iets dergelijks mee naar het festival. Zo kun je comfortabel genieten (en soms stiekem een beetje wegdommelen).

Q: Mag ik zelf eten en drinken meenemen?
A: Ja, dat mag. Maar het hoeft niet. We hebben namelijk een fantastische cateraar: De Buurjongens / De Buurmeiden. Zij staan vrijdagavond en zaterdagochtend voor je klaar. En check vooral hun ontbijtservice, verderop in deze nieuwsbrief!

Q: Is Sunsation echt gratis?

A: Ja, kan iedereen van het festival genieten. Aan het eind van het festival hebben we een vrijblijvende collecte, waar je ook digitaal een gift kan geven. Draag je het festival een warm hart toe? Word dan Vriend en profiteer van leuke acties.

Q: Wat zijn de overnachtingsmogelijkheden?

A: Neem je eigen tent, caravan of camper mee. Vanaf 15.00 uur kun je een plekje op het festivalterrein uitzoeken. We hebben een veld voor tentjes. Voor caravans en campers volg je de aanwijzingen van de verkeersregelaar. Er zijn toiletten aanwezig op het terrein.

Q: Wat mag wel en niet op het festival?

A: Veel mag. Kom zoals je bent en houd rekening met elkaar. Bekijk de huisregels op onze website.

Robert Morris, Observatorium (1977), foto: Gert Schutte. Via Land Art Flevoland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *