Ga naar de inhoud
Home » Persbericht: Programma Festival Sunsation bekend!

Persbericht: Programma Festival Sunsation bekend!

Eus hoofdgast 42e editie poëziefestival bij Lelystad

Lelystad, maandag 27 mei 2024 – Het programma van Festival Sunsation is bekend. Onder anderen Eus, Diana Ozon, Joris van Casteren, Siham Amghar en Myrthe Nauta zullen het podium van het poëziefestival bij Lelystad bestijgen. De 42e editie van Sunsation vindt plaats op 21 en 22 juni, traditiegetrouw in en rondom land art ‘Observatorium’ van Robert Morris. Sunsation is een gratis festival, waar iedereen welkom is. Naast poëzie en literatuur kun je luisteren naar singer-songwriters, meedoen aan een dichtworkshop of open podium en dansen op elektronische livemuziek.

Overhandiging festivalposter

Het programma is bekendgemaakt met de overhandiging van de festivalposter aan de Lelystadse wethouder Sjaak Kruis. ‘De poster staat symbool voor de dynamiek en de vernieuwing die Sunsation doormaakt’, aldus voorzitter Thom Ummels. ‘We werken steeds meer samen met jonge culturele ondernemers en kunstenaars uit Lelystad en Flevoland. Hierdoor slaan we een brug naar nieuwe en jongere publiekgroepen en dat is van groot belang voor de toekomst van het festival’. De festivalposter is dit jaar ontworpen door illustrator Pieter Brouwer, een kunstenaar met Flevolandse wortels. Naast bovengenoemde artiesten dragen Job Degenaar, Yasmin Geradts, Mart Schalken en Bas Visscher voor uit hun werk. Job Degenaar verzorgt ook de presentatie van het festival. Muzikale bijdragen worden verleend door Fabiana Dammers en Raoul & The Wisemen. De avondprogrammering met elektronische live-muziek wordt verzorgd door Bascul uit Lelystad.

Workshops en Open Podium

Op de festivalwebsite (www.festivalsunsation.nl) vind je informatie over de unieke poëzieworkshop, die verzorgd wordt door Spraakwaterval uit Almere, in samenwerking met Striktly Live. Daarnaast is het ook deze editie weer mogelijk om deel te nemen aan het Open Podium, op vrijdagavond. Sunsation is de plek bij uitstek om je gedichten te delen met een nieuw en breed publiek. Tegelijkertijd doe je zo podiumervaring op! Aanmelden kan via een inschrijfformulier, die ook op de website is te vinden. Draag je Sunsation een warm hart toe? Word dan Vriend van het festival.

De Sunsation werkt bij de editie 2024 samen met de sociale horecaonderneming De Buurjongens: een project waarin Lelystadse jongeren worden opgeleid tot echte Italiaanse pizzabakkers en barista’s.

Uniek festival

Festival Sunsation is een tweedaags festival, dat ieder jaar plaatsvindt rondom de langste dag. Nieuwe generaties Flevolanders worden actief betrokken bij de ontwikkeling van Sunsation, onder andere in de programmering, het bestuur van de organisatie en in de communicatie. Natuurorganisatie Het Flevo-landschap is beheerder van Observatorium. Land Art Flevoland brengt de land art-collectie in Flevoland onder de aandacht van een breed publiek. Stichting Zonnewende Flevoland organiseert het festival. Sinds 2024 is Sunsation aangemeld in het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland.

Festival Sunsation begint op vrijdag 21 juni om 20.00 uur en eindigt op zaterdag 22 juni om 9.00 uur. Sunsation is en blijft gratis toegankelijk. Ook overnachten op het festivalterrein, in een tent, caravan of camper, is gratis. Meer informatie is te vinden op www.festivalsunsation.nl

/////

Niet voor publicatie

Foto (download) en festivalposter (download) mogen vrij geplaatst worden.

  • Bij plaatsing foto: vermelding van de fotograaf Fotostudio Wierd. 
  • Bij plaatsing festivalposter: vermelding van illustrator Pieter Brouwer wordt op prijs gesteld.

Vragen naar aanleiding van dit persbericht? Neem dan gerust contact op met: